02Mar 2017

warsztatyW imieniu Fundacji ROEFS i Gminy Chociwel zapraszamy wszystkich chętnych mieszkańców, samorządowców i przedstawicieli NGO na warsztat edukacyjny poświęcony metodologii tworzenia wniosków z tytułu inicjatywy lokalnej oraz nowo-obowiązującym wzorom druków ofert, umów i sprawozdań w zakresie zlecania zadań publicznych NGOs.

Warsztat odbędzie się 7 marca 2017 r. – w Hali Sportowej przy ul. H. Dąbrowskiego 15 w Chociwlu w godzinach: 10.00-16.00.

Uczestnicy dowiedzą się: w jaki sposób można realizować zadania publiczne – wspólnie z samorządem, jaki jest katalog możliwych działań, podstawy prawne, elementy stałe wniosków (w trybie kpa), obowiązki i sposób rozliczenia zadań.

Pomysły mieszkańców i ngo zamienimy w prawdziwe wnioski, wskażemy mocne słabe strony pomysłów, sprawimy by narzędzie współpracy – w trybie inicjatywy lokalnej stało się realną płaszczyzną współpracy obu stron.

Szkolenie poprowadzi p. Agata Szewczyk – absolwentka Szkoły Trenerów Organizacji Pozarządowych i Zarządzania Projektami Uniwersytetu Szczecińskiego, trenerka i doradczyni w zakresie inicjatyw obywatelskich, działalności NGO, mechanizmów współpracy organizacji pozarządowych z samorządem i działań partycypacyjnych.

Zapewniamy: komplet materiałów szkoleniowych, poczęstunek i posiłek obiadowy.

Serdecznie zapraszamy!

Szczegóły nt. organizowanego Warsztatu na http://chociwel.pl/aktualnosci/pokaz/1700.dhtml